Ползите от вноса на продукти

Много фирми се стремят да станат по-конкурентоспособни на своя местен пазар и също много от тях се състезават в глобален мащаб. За да започнете да се разраствате и разширявате, са необходими творчески решения, които често включват или внос, или износ на стоки. Растежът в бизнеса често е свързан с устойчивостта и веднага щом започне да работи в международен план, има много допълнителни фактори, които могат да окажат огромно влияние върху успеха му.

Предимства на вноса

Вносът на суровини и стоки е един от пътищата за увеличаване на маржовете на печалба. Има много предимства при вноса на стоките, като високо качество, ниски цени, въвеждане на нови продукти на пазара, намаляване на разходите, превръщайки се в лидер в бранша.

 Намаляване на разходите

Основно предимство на вноса е намаляването на производствените разходи. Днес много предприятия намират вноса на продукти, части от продукти и ресурси за по-достъпни, отколкото да ги произвеждат на местно ниво. Има много случаи, когато предприемачите намират продукти с добро качество, които са евтини, дори когато са включени общите разходи за внос. Така че вместо да инвестират в модерни, скъпи машини, предприемачите избират да внасят стоки и да намаляват разходите си. В повечето случаи те поръчват големи количества, за да получат по-добра цена и да минимизират разходите.

 Предоставяне на висококачествени продукти

Друго предимство на вноса е свързано с възможността да се предлагат на пазара висококачествени продукти. Много успешни предприемачи пътуват в чужбина и посещават фабрики и други високопрофесионални продавачи, за да намерят висококачествени продукти и да ги внасят в собствената си страна. Ако решите да основавате бизнеса си върху вноса на продукти, има вероятност да получите висококачествени продукти. Това се дължи на факта, че производствените предприятия са много наясно, че репутацията им до голяма степен зависи от качеството на произвежданите от тях артикули. Това е причина повече да помислите как да импортирате същността на новия си бизнес.

 Лидерство в бранша и въвеждане на нови продукти на пазара

Едно от ключовите предимства на вноса на продукти е възможността да станете пазарен лидер в индустрията, която представлява интерес. Тъй като производството на нови и подобрени продукти е непрекъснат процес, много предприятия по света използват шанса да внасят нови и уникални продукти преди конкурентите си. Да бъдеш първият, който въведе нов продукт, лесно може да те доведе до ставане на лидер в определен отрасъл.

 Първи стъпки при внос от чужда държава

Вносът от развиваща се страна се характеризира с всички описани предимства. Вносителят може да разполага с много по-евтините продукти от външния пазар поради ниската цена на труда, ниските данъци и др. По отношение на качеството вносителят може да разполага с по-висококачествени стоки и да произвежда готовите стоки с високо качество и да увеличи маржовете на печалбата от бизнеса.

Въпреки потенциалните ползи, когато става въпрос за инвестиране на време и финансиране за проучване на нов пазар и подготовка за внос, много мениджъри са възпрепятствани да направят първата стъпка. Ролята на посредниците в международната търговия е от решаващо значение. Среща с професионалист, който добре познава пазара, от който искате да импортирате, може:

  • да ви даде полезна информация за местните търговски условия;
  • спестяват ви време и пари за изследвания;
  • да ви попречат да използвате метода „проба и грешка“, за да намерите качествени продукти и надеждни чуждестранни партньори;
  • да ви помогне да намерите по-лесно кои местни марки предлагат най-доброто съотношение качество / цена.

Предимства на развиващите се страни на Балканите като Югоизточна Европа

Югоизточният европейски регион се развива бързо в икономическо отношение. Съществуват много възможности за бизнес, инвестиционният климат е благоприятен и има солидна фискална дисциплина, ниски производствени разходи и грамотна и квалифицирана работна сила. Законодателството е синхронизирано с европейското и регионът привлича все повече инвеститори.

Въпреки това за много хора Балканите са наистина чужди. Те смятат, че хората от региона са много различни, едни срещу други и правенето на бизнес с тях е трудно или невъзможно. Истината е, че хората тук си приличат много като навици, отношение и поведение, въпреки различията, наследени през годините. Те са отворени и гостоприемни. И за да се разбере, това трябва да се усети.

Като компания от Балканите имаме знания и умения да работим с други компании от нашия регион. Ние сме фокусирани върху доставките на отлични стоки от Балканите към развитите страни на Европейския съюз. Ако търсите такива стоки с голям потенциал и много добро съотношение качество / цена, свържете се с нас без притеснения. Ще намерим надеждни партньори за вас в региона и ще ви подкрепим в работата си с тях.

Александър Миленов

За нас

MW Trade House е компания за търговски аутсорсинг, създадена през 2012 г. от Александър Миленов като своеобразно продължение на търговските дейности на семейството му.

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Последни публикации

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Scroll to Top

Уговорете среща

Попълнете вашите данни и ние ще се свържем с вас.

Make an appointment

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.