Топ причини да наемете агент за покупки на едро, когато искате да си осигурите ефективно стоки от чужбина за вашия бизнес

Ако търсите да купувате нови продукти, с които да увеличите потенциала за растеж на вашия бизнес от чужд пазар, е твърде вароятно да се нуждаете от професионален агент за покупки на едро. Изборът на подходящ агент, който да ви помогне да намерите качествени стоки от надеждни доставчици, е много важна стъпка в процеса, която цели да ви помогне да намалите риска, времето и средствата, като увеличите ефективността.

Агентът за покупки на едро е географски отдалечена личност или фирма, специализирана в намирането и закупуването на стоки за своите клиенти. Хубавото на работата с такъв агент е, че той се грижи за вашия интерес и ви представлява при работа с доставчици, търси подходящи продукти и производители, проверява ги, преговаря с тях, проследява плащанията, организира поръчките и следи за тяхното точно и нервеменно изпълнение.

Добрият агент ви помага в процеса на покупка със специфични познания за чуждия пазара и способността си да ви осигури най-добрите продукти във вашия целевия обхват. Той използва времето си ефективно, за да ви запознава рано с нови и интересни продукти, като ви дава достатъчно време за планиране на вашите покупки. По този начин вие можете да отделите повече време за най-ценния фактор за просперитет – вашите клиенти.

Като купувач, преди да се ангажирате да работите с такъв агент, е добре да се срещнете лично с него или поне да поговорите с него по телефона. Така че можете да сте сигурни, че неговата личност, стил на общуване и подход са подходящи за вас. Въпреки че добрите отзиви и нива на продажби определено са добър знак, по-важно е как се чувствате с него. Много агенти улесняват процеса на комуникация, като използват приложения като Viber, WhatsApp и Skype.

Можете също да наемете агент, който да ви помогне с обучението на вашия екип за закупуване. Обикновено тези агенти никога не правят продажби. Технически можете да направите покупките и сами. Но както стана ясно, можете само да спечелите от работата с професионален агент, който е силно мотивиран. Знаейки тънкостите на бизнеса, той ще се бори да сключи възможно най-добрата сделка за вас.

Александър Миленов

За нас

MW Trade House е компания за търговски аутсорсинг, създадена през 2012 г. от Александър Миленов като своеобразно продължение на търговските дейности на семейството му.

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Последни публикации

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Scroll to Top

Уговорете среща

Попълнете вашите данни и ние ще се свържем с вас.

Make an appointment

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.